Savukalasalaatti
Annokset: 6
Savukalasalaatti vie ajatukset saaristoon! Satokauden parhaimmat maut yhdistävän salaatin juju on murskatuissa Kartanon perunalastuissa.
Ainesosat
- 800 g varhaisperunoita
- 3 kananmunaa
- 1 nippu retiisejä
- 2 (100 g) pientä nippusipulia varsineen
- 1 pss (100 g) jääsalaattia
- 300 g lämminsavulohta
- 2 dl Kartanon Original perunalastuja
Kermaviilikastike:
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 1 nippusipulin varsi
- 2 tl Dijon-sinappia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Ohjeet
- Harjaa perunat puhtaiksi. Keitä perunat kannen alla kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, keittoaika on perunoiden koosta riippuen 15-20 minuuttia. Valuta perunat ja anna jäähtyä. Leikkaa perunat puoliksi tai isommat neljään osaan.
- Keitä kananmunat. Lisää kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä. Kuori jäähtyneet kananmunat ja halkaise ne.
- Leikkaa retiiseistä varret pois. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi.
- Hienonna nippusipulit. Säästä toisen sipulin varsi kastiketta varten.
- Kokoa salaatti tarjoiluvadille. Revi jääsalaatti vadin pohjalle. Asettele perunat, retiisit ja sipulit salaatin päälle. Revi lämminsavulohi sormin palasiksi ja asettele vadille. Murskaa perunalastut käsin ja ripottele salaatin päälle.
- Valmista kermaviilikastike. Sekoita kermaviilin joukkoon sipulin varsi, Dijon-sinappi, sitruunan mehu, suola ja mustapippuri. Tarjoile kastike savukalasalaatin kanssa.