Savukalasalaatti Kartanon sipseillä

Savukalasalaatti

Annokset: 6
Savukalasalaatti vie ajatukset saaristoon! Satokauden parhaimmat maut yhdistävän salaatin juju on murskatuissa Kartanon perunalastuissa.

Ainesosat

  • 800 g varhaisperunoita
  • 3 kananmunaa
  • 1 nippu retiisejä
  • 2 (100 g) pientä nippusipulia varsineen
  • 1 pss (100 g) jääsalaattia
  • 300 g lämminsavulohta
  • 2 dl Kartanon Original perunalastuja

Kermaviilikastike:

  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 1 nippusipulin varsi
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Ohjeet

  • Harjaa perunat puhtaiksi. Keitä perunat kannen alla kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, keittoaika on perunoiden koosta riippuen 15-20 minuuttia. Valuta perunat ja anna jäähtyä. Leikkaa perunat puoliksi tai isommat neljään osaan.
  • Keitä kananmunat. Lisää kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä. Kuori jäähtyneet kananmunat ja halkaise ne.
  • Leikkaa retiiseistä varret pois. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi.
  • Hienonna nippusipulit. Säästä toisen sipulin varsi kastiketta varten.
  • Kokoa salaatti tarjoiluvadille. Revi jääsalaatti vadin pohjalle. Asettele perunat, retiisit ja sipulit salaatin päälle. Revi lämminsavulohi sormin palasiksi ja asettele vadille. Murskaa perunalastut käsin ja ripottele salaatin päälle.
  • Valmista kermaviilikastike. Sekoita kermaviilin joukkoon sipulin varsi, Dijon-sinappi, sitruunan mehu, suola ja mustapippuri. Tarjoile kastike savukalasalaatin kanssa.