Grillilohi dippimaustevoilla
Annokset: 4
Kata pöytä kesän mauilla. Suussa sulava grillilohi tarjoillaan Creamy Pepper -dipillä maustettujen hölskypottujen kanssa. Raikas Chili & Mango -dipistä valmistettu maustevoi viimeistelee kokonaisuuden ja saa kesävieraat haluamaan lisää.
Ainesosat
- 600 g kirjo- tai merilohta
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Hölskypotut
- 800 g varhaisperunaa
- 200 g ranskankermaa
- 1 pss Taffel Creamy Pepper -dippiä
- 1 ruukku tilliä
Maustevoi
- 1 pss Taffel Chili & Mango -dippiä
- 75 g voita
Ohjeet
- Valmista ensin maustevoi. Sekoita dippimauste ja pehmeä voi keskenään. Kääri voi leivinpaperin sisään ja siirrä pakastimeen.
- Keitä pestyt perunat miedosti suolatussa vedessä kypsiksi ja valuta. Sekoita dippi ranskankerman joukkoon ja lisää kattilaan perunoiden päälle. Hienonna tilli ja lisää kattilaan. Laita kansi päälle ja hölskyttele voimakkaasti.
- Kuivaa lohen pinta talouspaperilla. Leikkaa annospaloiksi. Hiero pintaa öljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Paista lohi ensin nahkapuoli alaspäin 2–3 min ja käännä. Tarkista kypsyys.
- Viipaloi maustevoi.
- Tarjoa grillattu lohi maustevoin ja hölskypottujen kanssa.
Vinkit
Dipeistä syntyy helposti herkullisia maustevoita. Kokeile erilaisia dipeistä valmistettuja maustevoita kesän grillattavien kylkeen!